De kip of het ei?

Onze éendagskuikens zijn het eindproduct van een lange en intensieve productiekolom. Aan het begin van deze kolom staan de fokkerijorganisaties, deze leveren opfok-éendagskuiken bij onze opfokkers. De opfokbedrijven fokken vervolgens de hennen en hanen gescheiden op tot een leeftijd van ongeveer 20 weken. Tijdens de opfok ontwikkelen de moederdieren (hanen en hennen) zich tot ze bijna geslachtsrijp zijn. De opfokker streeft naar een homogene en mooi ontwikkelde toom moederdieren.

Vervolgens komen de moederdieren terecht op de vermeerderingsbedrijven waar ze beginnen broedeieren produceren. Deze eieren worden met de grootste zorg verzameld en gesorteerd, dit vormt een belangrijk onderdeel van onze kwaliteit. Meermaals per week wordt de voorraad in de eierlokalen opgehaald en naar de broeierij gebracht.

Zowel tijdens de opfok als de vermeerdering is er constante ondersteuning van ons technisch team, op deze manier waken we over de kwaliteit van onze keten.

Uiteindelijk worden de broedeieren grondig ontsmet in de broeierij alvorens ze in de voorbroeders terecht komen. In 21 dagen broeden we vleeskuikens met de grootste zorg uit, deze vertrekken dan richting Frankrijk, België en Nederland.

Onze broeierij voldoet aan het Belplume-lastenboek sinds 2002.
www.belplume.be